Блог

Гнучкий розпилювач для мілких бульбашок у акваріумі та пруді – купити чи ні

Гнучкий розпилювач для акваріума чи пруда – це один з популярних аксесуарів для насичення води киснем. Чому саме аксесуарів, бо сам по собі розпилювач не створює кисневі маси у резервуарі. Він підключається до компресора через шланг, а вже останній «продуває» повітря.

Цей момент важливо розуміти, бо нерідко користувачі підбирають малопотужні компресори, що не продувають розпилювач або ж навпаки, не розуміють схему роботи аераційних приладів. Тож, обов’язково зверніть на це увагу перед покупкою.

Що ж до гнучкого розпилювача то він рекомендується як низькошумовий та для створення великої кількості маленьких бульбашок, завіси з бульбашок.

Який краще обрати розпилювач для акваріума та чому він має бути чи не гнучким

Варіантів аерації штучного або природнього резервуара дуже багато. Кожний з них має свої задачі, переваги та недоліки. Теж саме стосується гнучкого розпилювача повітря для акваріума.

Його основні переваги:

  • багатоточкова аерація. Сама концепція такої аерації складається з виходу кисню з великої кількості дірочок на гумовій поверхні. Вони малі, зроблені по всьому периметру трубки;
  • такій трубі можна надавати форму, ховати під декором, не втрачаючи ефективності;
  • низький рівень шуму – основна перевага такої конструкції. Для домашніх акваріумів, ресторанних стійок вона може стати ідеальним варіантом;
  • випускається у різних розмірах, тож підбирається індивідуально під потреби кожної людини.

Як довго служить гнучкий розпилювач для пруда та акваріума   та як його чистити

Строк придатності виробником, вцілому, не обмежений. Але існує ймовірність забиття дірочок.

Якщо після довгого використання таке стається, то треба просто провести наступну процедуру:

  1. Помістити розпилювач у гарячу воду на 5-8 хвилин.
  2. Візьміть стару зубну щітку або ж інше приладдя, яке може слугувати мілкою щіточкою та добре почистіть усі пори.
  3. Промийте та протріть усю поверхню розпилювача, продуйте та продивіться на наявність забруднень.
  4. Якщо є така можливість, промийте розпилювач водою з акваріума, щоб ще раз змити залишки бруду та повернути «рідні» бактерії на поверхню.

Зверніть увагу, що не бажано використовувати хімічні очищаючі речовини та щітка має бути м’якою. Груба щітка може зашкодити поверхні розпилювача.

Тож, сподіваємось, ви знайшли для себе нову та корисну інформацію. Діліться враженнями, який акваріумний розпилювач обираєте саме ви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *