Блог

Котоняня та догсіттер – до кого звернутись, якщо немає з ким залишити собаку чи кота

Котоняня та догсіттер - хто це такі та з ким залишити собаку

Котоняня та догсіттер стають сьогодні звичними словами, та, навіть, професіями. В цьому нема нічого дивного, бо домашні улюбленці – це частина нашої родини. «Частина», які потребує догляду за нашої відсутності.

Що робити, якщо немає з ким залишити собаку чи кота

У традиційному розумінні, достатньо відвести тваринку до родичів та забрати після відпустки чи відрядження. Згідно плану, тварина має безмежно зрадіти вашій появі, та на практиці не все так просто.

Коли родич чи знайомий має гарні стосунки з вашим улюбленцем, то рівень стресу тваринки значно знизиться за вашої відсутності. У інших випадках – можлива втрата апетиту, випадання шерсті та довготривалі проблемі зі здоров’ям. Тож існує кілька логічних альтернатив:

  • перетримка у ветеринарній клініці;
  • життя у готелі для тварин;
  • послуги сіттера.

Кожний з варіантів має свої недоліки та переваги, але сьогодні темою статті є саме сіттерінг. Тож про нього далі і поговоримо.

Хто така котоняня та догсіттер

Няня та сіттер – це одне й теж саме, тож кажіть як вам зручно. Головне, правильно розуміти мету роботи такого найманого працівника.

Котоняня та догсіттер – це люди, які надають послуги з перетримки, прогулянок, догляду за домашніми тваринами. Вони можуть бути зі спеціальною освітою, або просто з безмежним коханням до улюбленців. Вибрати саме «вашого» сіттера можна за рекомендаціями, особистим дзвінком чи знайомством.

Тобто, основна відмінність роботи сіттера від готелю чи клініки – це особистісний підхід та попереднє знайомство майбутнього наглядача з тваринкою. Так ви впевнитесь у налагодженні зв’язку між ними, та зниженні стресу у майбутньому.

Ціни на послуги такого помічника різняться у кожному місті, тож рекомендуємо звернути увагу на сервіс PetLive. Там ви знайдете достойних кандидатів у своєму місті, прочитаєте анкети та відгуки. Окрім собак та котиків, доглянути пропонують за рибками, черепахами, папугами та іншими улюбленцями.

Як залишити собаку чи кота надовго та без стресу

Коли ви обрали перетримки або вигулу тварини без вас, прийшов час підготувати її морально до цієї події.

Якщо ви часто залишаєте тваринку вдома упродовж робочого дня, психологи рекомендують створити традиційні привітання та прощання. Під час них ви даєте улюбленцю настанову чекати та після отримати достойну винагороду. Також тут допоможуть інтерактивні іграшки, розумні м’ячі та схожі розваги наодинці. Тварина звикне не сумувати без вас та менше стресувати.

Якщо ж ви завжди разом, то вчіться бути окремо. Спочатку це 5-10 хвилин у різних кімнатах, згодом кілька годин. Також допоможуть іграшки, ласощі та розмови. У найскладніших випадках спеціалісти рекомендують купити клітку(переноску) чи вольєр, щоб собака чи кіт почували себе комфортно та в безпеці. Після звикання, їх можна передати сіттеру на час перетримки і значно зменшити переживання улюбленця. Тож, сподіваємось, ми пояснили вам, що котоняня та догсіттер – це дійсно гарний варіант для перетримки та вигулу домашніх тварин. Більш довірливий та «особистий», порівняно з клініками та готелями. Переваги та недоліки останніх ми обов’язково розглянемо у наступних статтях. Здоров’я та радощів вашим улюбленцям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *