Блог

Що краще – сухий корм для кота чи натуралка?

Сухий корм для кота купити Дніпро

Що краще – сухий корм для кота чи натуралка? Відповідь на це питання залежить від стилю вашого життя. Ветеринари та експерти радять годувати домашніх тварин натуральною їжею якщо:

  • ви знаходитесь цілодобово вдома та пропонуєте тварині тільки свіжу їжу. Це важливо, бо в умовах літніх температур каші/супи та інше швидко псуються та улюбленець може отруїтись;
  • якщо ви чітко склали раціон для тварини та знаєте всі її потреби згідно породи та віку. Таке можливо за умови консультації з ветеринаром;
  • ви не даєте тварині їжу зі столу, тобто занадто жирну, заборонену та інше.

У інших випадках, коли ви залишаєте улюбленця вдома на кілька годин кожного дня або не готові витрачати багато часу на її раціон – обирайте сухий корм. Він безпечніший та поживніший.

Який сухий корм для кота радять ветеринари

Думки, щодо назв та брендів, розходяться але вимоги до якісних продуктів залишаються. Ветеринари рекомендують обрати раціони, якість яких підтверджена міжнародними та національними стандартами. Це, у більшості випадків, Royal Canin, Pro Plan, Brit та інші.

Але бренд – це не єдина вимога до вибору сухого та готового вологого корму. Друге, на що зверне увагу ветеринар, це склад продукту. Якщо улюбленець має особливості організму згідно породи, віку чи звичок, їх теж треба врахувати. Це може бути алергія на зернові, окремі види білків (наприклад, курка), проблеми зі стулом, розмір та консистенція крокету, інше. Тож звертайте на це увагу.

І останнє – звички та вподобайки тваринки. Якщо корм не подобається коту за запахом, видом, смаком, то він його ніколи їсти не буде. Тож, якщо ви швидко знайшли свій варіант – то всім пощастило.

Який корм кращий для кастрованих/стерилізованих котів – вологий чи сухий

Таке питання не зовсім коректне. Не можна переводити тварину тільки на сухий чи вологий корм. В обох варіантах будуть проблеми з травленням, ротовою порожниною та стулом. Найкращій варіант чередувати ці готові раціони. Вологий корм бажано давати хоча б 3-4 рази на тиждень. Більша кількість – вже за можливості та бажання господаря.

Пам’ятайте, що крокетами тварина також чистить ротову порожнину. Якщо давати тільки м’яку їжу, це може призвести до проблем з зубами.

Тож, не можемо сказати, що сухий корм для кота кращий за натуралку, але в багатьох аспектах безпечніший та поживніший ніж домашній саморобний раціон. А що вибираєте ви?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *