Блог

Засіб від бліх та кліщів Бравекто – популярні питання

Купити засіб від бліх та кліщів Бравекто – популярні питання

Засіб від бліх та кліщів Бравекто досить відомий серед господарів тварин. Його купують для собак та котів. Нас у цій ситуації зацікавив жвавий попит до препарату та питання наших покупців. Звернувшись до офіційних досліджень виробника, ми відповімо на найбільш поширені.

Яким породам собак не можна Бравекто?

У інтернеті ми знайшли статті, де вказано на заборону собакам-носіям гена MDR1 приймати засіб від бліх та кліщів Бравекто.  Це такі породи як колі, німецькі вівчарки, бордер-колі, шелті та інші). Потім вирішили перевірити ці дані.

Згідно досліджень Parasites & Vectors, 16 здорових самців і самок грубошерстих коллі різного віку та ваги приймали препарат згідно стандартних рекомендацій. Під час дослідження не було виявлено негативних побічних ефектів згідно зазначеної породи.

Таке ж дослідження було проведено серед представників породи бігл. Результат аналогічний – специфічних негативних наслідків засіб не мав. Собаки добре переносять діючі речовини, їх ефективність не втрачається.

Чим небезпечна Бравекто для собак?

Усі тварини мають свої особливості. В тому числі особливості травневої та імунної системи. Безпечність флураланера – основного компоненту, доведена багатьма дослідженнями та практикою багатьох сімей.

Але бувають випадки, коли господарі бачили після прийому таблетки рвоту, піну з пащі, або кров у сечі. Це ознака індивідуальної непереносимості препарату. У цьому випадку треба діяти згідно обставин, навіть везти тварину до лікаря (у випадку анафілактичного шоку).

Та ж сама ситуація може виникнути, якщо дати засіб:

  • вагітним та лактуючим тваринам;
  • цуценятам, віком до 8 тижнів;
  • собакам, вага яких менше 2 кг.

Коли можна гуляти після Бравекто?

Якщо ми питаємо про захист тварини на вулиці від паразитів, то засіб від бліх та кліщів Бравекто починає діяти через 4 години після застосування. Не бажано їхати на природу чи ходити у парк відразу після прийому.

Якщо вас турбує, чи всмоктався(перетравився) засіб, то через 2 години можна не турбуватись. Препарат вже всмоктався(перетравився).  У випадку блювання, переїдання чи інших подібних ситуацій, повторно давати таблетку не треба.

Чи можна поєднувати Бравекто для собак та засоби від глистів?

Засіб від бліх та кліщів Бравекто можна поєднувати з іншими препаратами. На сайті виробника прописано, що перевірялась сумісність діючої речовини з флураланером, мілбеміцином оксимом і празиквантело. Собаки таке поєднання добре переносили та не мали негативних побічних ефектів.

Хай улюбленці будуть здорові! Якщо ваша ціль купити засіб зовнішніх паразитів Бравекто, перейдіть за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *